Majatalo Backaro B&B

TIETOA BACKAROSTA

Tänään Backaron emäntänä toimii 20-vuotias opiskelija Ida Wulff, jolla on juuret saarella, ja poikaystävänsä Emanuel Jhutti. Hänen isoisänsä Krister Mattsson on viettänyt koko lapsuutensa Nötössä maatilassa Backassa (nykyään Backaro). Silloin saarella oli koulu ja suuri väestö. Krister on kirjoittanut kirjan hänen lapsuudestaan nimeltään Backaiten. Kirjan voi selata ja ostaa meiltä!

Tervetuloa majatalo Backarohun, joka on pieni kodikas majatalo ja sijaitsee Nötön saaressa, Saaristomeren kansallispuistossa lounais-Suomessa. Kunnostimme tilan vanhan päärakennuksen täysihoitolaa varten. Meillä on kahdeksan viihtyisää huonetta ja majoitustiloja on yhteensä 16 henkilölle. Alakerrassa on entiseltään säilyttänyt iso sali ja veranta. Salissa on muun muassa lautapelejä ja vanha kamina. Verannalla tarjoilemme aamiaisen ja sovittaessa lounaan ja/tai illallisen. Talon ulkomuodon ja ympäristön olemme säilyttäneet entisellään.

Mukavuuksia on muun muassa kylpyhuone suihkuineen. Pihalla on perinteinen puulämmitetty sauna, joka lämmitämme sovittaessa. Luonnon säilyttämisen takia löytyy sisällä sähkövessa, ja ulkona löytyy tottakai ekologinen puusee. Kylän kesäkauppa on n. 300m päässä, ja sieltä löytyy vuokrattavaksi muun muassa pyykinpesukone, pyöriä ja kanootteja. Lue lisää Nötöbodenista täältä. Tervetuloa Nötöön Turun saaristoon!

TURUN KAUNIIN SAARISTON

Turun ainutlaatuisessa saaristossa voit täysin nauttia luonnosta, perinteisestä kulttuurista, ja hiljaisuudesta. Sen rauhallisella merellä on yli 20 000 saarta ja luotoa. Saaren luonto on rikas ja monipuolinen, ja voit nauttia sekä pitkistä metsäpoluista, että näkymästä kallioiden ja meren yli. Eläimistö on erittäin runsas, ja lintuharrastajille saaristolla on paljon tarjottavaa.

Nauti koskemattomasta luonnosta Saaristomeren Kansallispuistossa, joka sisältää myös Nötö. Esivanhemmamme nauttivat luonnosta, ja niin sinäkin voit. Veneelläkin voit vapaasti liikkua kansallispuistossa, lukuun ottamatta tiettyjä suojelualueita. Vaikka et omista venettä, voit helposti päästä saarelta toiseen tilaamalla venetaksin tai hyppäämällä yhteysalukseen!

KATSO KUVIA NÖTÖSTÄ

KATSO KUVIA NÖTÖSTÄ

MITEN MEILLE PÄÄSEE

OTA LINJA-AUTO / AUTO

Voit ottaa saaristobussi (bussi nro. 901-904) Pärnäseen, joka lähtee Turusta ja Helsingistä ja pysähtyy muun muuassa seuraavissa paikoissa:

  • Turku
    • Linja-autoasema
    • Kupittaan puisto
    • Piispanristi
  • Kaarina
  • Paraisten linja-autoasema
  • Nauvo kirkkomäki (keskusta)

Lisätietoa saaristobussista löytyy täältä.

HYPPÄÄ YHTEYSALUKSEEN M/S EIVORIN KYYTIIN

Vene on maksuton ja kulkee melkein päivittäin. Hyppää vaan kyytiin!

Lisätietoa yhteysaluksesta löydät täältä.

NÄHDÄÄN LAITURILLA!

Yksi saaren tunnetuin ja ihmeellisin nähtävyys – suuri graniitti-siirtolohkare, joka ei ole vain tavallinen kivi.
Sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä voi vuokrata juhlatila Havsborgin, johon mahtuu noin 150 ihmistä. Keittiö ja ulkokäymälä löytyy.
Saaren eteläpuolelta löydät Nötön leirintäalue.
Nötön laiturin ja keskustan läheltä löydät Backaro, kyläkauppa, Café Skolan, ja puukappeli.
!
+